top of page
Cherry Blossoms

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Από τι αποτελούνται τα προϊόντα;

Η βάση όλων μας των προϊόντων είναι αποστάγματα από 100% φυσικά αιθέρια έλαια εξαιρετικής ποιότητας, κατάλληλα για αρωματοθεραπεία και αρωματισμό χώρων μακράς διάρκειας. ΧΩΡΙΣ την προσθήκη αλκοόλ, ΧΩΡΙΣ επικίνδυνες ουσίες, ΧΩΡΙΣ εύφλεκτα πρόσθετα.

2. Πως γίνεται να διαρκούν τόσο πολύ;

Επιπρόσθετα με το υψηλής ποιότητας άρωμα που περιέχουν, τα προϊόντα μας δεν περιέχουν αλκοόλ, ούτε νερό. Έτσι, ενώ η έλλειψη νερού εγγυάται την μέγιστη ένταση του αρώματος, η έλλειψη αλκοόλ δεν αφήνει το προϊόν να εξατμιστεί γρήγορα. Συνεπώς, εκτός από εξαιρετική ποιότητα τα προϊόντα μας σας εξασφαλίζουν μακρά διάρκεια αρωματισμού.

3. Έχουν τόσο ζωντανά χρώματα! Πως γίνεται αυτό;

Εκτός από τα υπέροχα αρώματα που μας χαρίζει απλόχερα η φύση, στα προϊόντα μας θα βρείτε και μερικά από τα πιο όμορφα χρώματα της. Όλοι, σε κάποια στιγμή της ζωής μας, έχουμε βρεθεί εκστασιασμένοι μπροστά σ’ ένα ανοιξιάτικο, ανθισμένο τοπίο. Τα χρώματα στα προϊόντα μας είναι φυσικά και τα χρησιμοποιούμε για να φέρουμε ολοκληρωμένα τη μαγεία της φύσης στον προσωπικό σας χώρο.

4. Πως λειτουργεί η αρωματοθεραπεία; Θα με βοηθήσει στο πρόβλημα υγείας που έχω;

Όχι. Η αρωματοθεραπεία δεν λειτουργεί σαν φάρμακο, ούτε υποστηρίζουμε ότι μπορεί να γιατρέψει. Η εναλλακτική ιατρική αφορά τον τρόπο ζωής και λειτουργεί με προληπτικό και όχι με θεραπευτικό τρόπο. Η αρωματοθεραπεία σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό να υποκαταστήσει την κλασσική ιατρική. Αντιθέτως, μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά στη θεραπευτική διαδικασία, βοηθώντας τον οργανισμό να διατηρήσει την υγεία του σε σώμα και πνεύμα. Η αρωματοθεραπεία συμπληρώνει την κλασσική ιατρική και μπορεί να πορευτεί μαζί της, περίφημα.

5. Πως λειτουργούν τα προϊόντα; Γίνεται ένα τόσο μικρό βάζο να αρωματίζει ένα ολόκληρο δωμάτιο;

Το αιθέριο έλαιο, από το οποίο αποτελούνται τα προϊόντα μας, είναι η συμπυκνωμένη, αρωματική ουσία που προέρχεται από απόσταξη φυτών και δέντρων. Αυτό σημαίνει ότι περικλείουν άρωμα πολύ μεγάλης έντασης. Το σφουγγαράκι διατηρεί το έλαιο στην επιφάνεια ώστε με τη βοήθεια του αέρα να διαχέεται σιγά σιγά στο χώρο, όπως πρέπει.
Με τον ίδιο τρόπο που ένα μπουκέτο λουλούδια είναι ικανό να αρωματίσει ένα ολόκληρο δωμάτιο και μόλις μπείτε στο χώρο το άρωμα να γίνει ευχάριστα αντιληπτό χωρίς να σας κουράζει, έτσι και τα προϊόντα μας μπορούν να φέρουν δυνατό και φυσικό άρωμα τον χώρο σας. Σε αντίθεση φυσικά με τα λουλούδια, τα προϊόντα μας διαρκούν πολύ περισσότερο (έως και ένα ολόκληρο χρόνο) χωρίς να απαιτούν τη δική σας καθημερινή φροντίδα.

6. Πως μπορώ να ελέγξω την ένταση του αρώματος στο αρωματικό βαζάκι;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ελέγξετε την ένταση του αρώματος που βγαίνει από το αρωματικό βαζάκι. Ο καλύτερος τρόπος είναι επιλέγοντας το σημείο που θα το τοποθετήσετε. Τα προϊόντα μας είναι φυσικά και ως τέτοια λειτουργούν με τον αέρα, όπως ακριβώς τα λουλούδια. Τοποθετήστε το βαζάκι σε σημείο που δημιουργείτε ρεύμα αέρα στον χώρο σας ώστε το άρωμα να δυναμώσει σε ένταση και έτσι να καλύψει περισσότερα τετραγωνικά μέτρα. Ένας άλλος τρόπος είναι να κλείσετε το βαζάκι και να το αφήσετε ανάποδα για λίγη ώρα. Το σφουγγάρι θα απορροφήσει μεγαλύτερη ποσότητα από το αιθέριο έλαιο και η ένταση του αρώματος στον χώρο θα αυξηθεί. Αντίθετα, για να μειώσετε την ένταση του αρώματος στον χώρο, τοποθετήστε το βαζάκι σε σημείο με μικρή ροή αέρα και απολαύστε διακριτικότερη ένταση στο άρωμα της επιλογής σας.

7. Τι πρέπει να προσέξω όταν τα χρησιμοποιώ; Ποιες είναι οι προφυλάξεις που πρέπει να πάρω κατά τη χρήση τους;

Όλα μας τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα για αρωματισμό χώρων και ως τέτοια πρέπει να χρησιμοποιούνται. Κανένα από τα προϊόντα μας δεν είναι πόσιμο και πρέπει να φυλάσσονται μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα, ώστε να μην υπάρχουν ατυχήματα. Η παρατεταμένη άμεση επαφή με το δέρμα θα μπορούσε να προκαλέσει ερεθισμό στις ευαίσθητες επιδερμίδες, γι’ αυτό και προτείνουμε να πλένετε τα χέρια σας σε περίπτωση άμεσης επαφής με το περιεχόμενο των προϊόντων. Να αποφεύγετε η επαφή με τα μάτια και σε περίπτωση ατυχήματος να ξεπλύνετε τα μάτια σας πολύ καλά και εάν ο ερεθισμός επιμείνει να συμβουλευτείτε τον θεράποντα ιατρό σας. Τέλος, το υγρό που περιέχουν θα μπορούσε να δημιουργήσει λεκέδες σε ευαίσθητες επιφάνειες και υφάσματα, γι’ αυτό προτείνουμε να τα χρησιμοποιείτε με χρήση σουβέρ. Πάνω στο κάθε προϊόν θα βρείτε τυπωμένες όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις που συνοδεύουν τη χρήση του.

8. Ποια είναι τα πιστοποιητικά που συνοδεύουν τα προϊόντα;

Όλα τα προϊόντα μας αντιπροσωπεύουν τη φυσικότητα, γιατί δεν περιέχουν επικίνδυνα χημικά συστατικά. Η ποιότητα μας υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι όλα μας τα προϊόντα κατασκευάζονται σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001 και ISO 14001, και τα αρώματα σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς χρήσης των αρωμάτων της International Fragrance Association (IFRA), και βασισμένα στους κανονισμούς της διεθνής επιστημονικής αρχής για την ασφαλή χρήση αρωματικών υλικών (RIFM).

Research Institute for Fragrance Materials (RIFM) – Πρόκειται για διεθνή οργανισμό που αναλύει, αξιολογεί και δημοσιοποιεί επιστημονικά στοιχεία, επιβεβαιώνοντας την ασφαλή χρήση των συστατικών που περιλαμβάνονται στα αρώματα.

IFRA Standards - Ειδικοί διαφόρων πεδίων αξιολογούν τα στοιχεία ενός αρώματος που καθορίζουν τα όρια της επιτρεπτής χρήσης του, βεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον καταναλωτή.

Το ISO 9001 είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο για τη διαχείριση της ποιότητας ενός προϊόντος.

Το Διεθνές Πρότυπο ISO14001 καθορίζει τις απαιτήσεις για την ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης / ΣΠΔ (Environmental Management System / EMS).

9. Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής; Τι μπορώ να κάνω αν δεν μου αρέσει το άρωμα που πήρα;

Ένα από τα πολλά προτερήματα των προϊόντων μας είναι η μακρά διάρκεια του αρώματος στον χώρο. Τι γίνεται όμως εάν το άρωμα που επιλέξατε δεν σας ικανοποιεί; Η αίσθηση που μας δίνει το κάθε άρωμα είναι προσωπική και υποκειμενική υπόθεση και εμείς το γνωρίζουμε. Η ικανοποίηση των πελατών μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα στην ESENCIAL AROMA. Επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας, ώστε το εξειδικευμένο προσωπικό μας να βρει την καλύτερη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

10. Υπάρχουν στιγμές μέσα στη μέρα που το άρωμα δεν μου μυρίζει. Είναι φυσιολογικό αυτό;

Τα αιθέρια έλαια που αποτελούν τη βάση όλων μας των προϊόντων, είναι 100% φυσικές μυρωδιές. Ως φυσικό άρωμα, θα ήταν αδύνατο και αφύσικο να το αντιλαμβάνεστε συνεχώς. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι με το πέρασμα του χρόνου προσαρμόζεστε στο άρωμα που υπάρχει στον χώρο σας, όσο έντονο κι αν είναι αυτό. Εάν βγείτε για λίγο χρόνο από το δωμάτιο και στη συνέχεια επιστρέψετε σε αυτό, θα αντιληφθείτε το άρωμα ξανά σε όλη του την ένταση.

11. Μπορώ να τοποθετήσω τα προϊόντα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους;

Ανάμεσα στις κατηγορίες μας θα βρείτε το ιδανικό προϊόν για ν’ αρωματίσετε οποιοδήποτε χώρο! Θα θέλαμε παρ’ όλα αυτά να σας ενημερώσουμε ότι τα αρωματικά βαζάκια μας, δεν συμπαθούν την υπερβολική υγρασία. Εάν τα τοποθετήσετε στο μπάνιο, είναι σημαντικό να κλείνετε το καπάκι τους κατά τη δημιουργία υδρατμών, ώστε να συνεχίσουν ν’ αρωματίζουν τον χώρο σας όπως πρέπει. Ειδικά για το χώρο του μπάνιου που τα επίπεδα υγρασίας μπορεί ν’ ανέβουν πολύ, θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε το αρωματικό με ξυλάκια για καλύτερα αποτελέσματα και μια μοναδική εμπειρία αρώματος.

bottom of page